Japán hát csodája (3)

Japán hét csodája

Elsőként ajánlom Sirahamát. Van fehér homokos tenger partja, állatkertje, gyógyfürdője, halpiaca, különleges süteményei, aminek mindenki örül, ha ajándékba kapja, és gyönyörű sziklái. Minden lélegzetelállító.

A második, az oszakai érme gyár. Itt meg lehet nézni, hogyan lyukasztják az ötös és ötvenjenes érmét vagy hogyan ellenőrzik az új érméket.

A harmadik, az úgynevezett „nyuszi sziget”, azaz „Okunosima”. Ott k.b. 700 vad üreginyúl lakik. Mostanában elég népszerű és 2015-ben k.b. 20 ezer külföldi turista is jött erre a Hirosimai kis szigetre a nyuszikákért.

A negyedik pedig Kuszacui gyógyfürdő, amely a „három nagy japán fürdő egyike”. A ként tartalmazó vize miatt kicsit büdös az egész város.

Az ötödik pedig Sigi hegyen lévő Csógoszonsi templom. Arról híres, hogy ennek a templomnak a csodálatos titkai távol tartják a rossz szellemeket.

A hatodik Narai park. Igaz, hogy itt Narai nagy Buddha a legjobban ismert, de azt az előadást is érdemes megnézni, amelyen férfiak levágják a parkban élő őzek szarvát, hogy azokkal ne sebesítsék meg a turistákat.

Végül, ajánlom az Umedai sky billben lévő kilátót. Ez egy 41 emeleti szabadtéri kilátó. Kicsit drága, de azért élvezetes.

 T.